Børns frie leg vigtigt politisk spørgsmål

leg1– Børn har slet ikke samme frihed til at lege som tidligere generationer, og det er et vigtigt politisk spørgsmål, for vi ved fra forskningen, at fri leg er en forudsætning for innovation, kreativitet og evnen til klare forandring. Det er altså fremtidens konkurrenceevne, det handler om, siger legeforskeren Carsten Jessen, der er formand for den danske afdeling af International Play Association (IPA).

– Leg kan ikke sættes i skema. Den virker kun, når børn har frihed til at overskride grænser og sprænge kontrollen. Vi må diskutere, hvordan fri leg får plads i et gennemkontrolleret børneliv med længere skoletid og planlagt læring lige fra vuggestuealderen.

Den danske afdeling af International Play Association (IPA), som er en verdensomspændende organisation af frivillige, der arbejder for børns ret til leg, arrangerer en paneldebat på Folkemødet med bl.a. den kendte multikunstner Anders Morgenthaler, formanden for FOLA – Forældrenes Landsforening,  Dorthe Boe Danbjørnog formanden for IPA, legeforskeren Carsten Jessen fra Aarhus Universitet.

Skriv et svar